Ingredients
Kalfswang
- 1 kg kalfswang
- arachideolie
- 10 st sjalotten
- 1 bosje tijm
- 4 blaadjes laurier
- 20 st kruidnagel
- 10 st jeneverbes geplet
- 1 dl rode balsamico
- 2,5 dl kalfsfond
- 200 g zwarte pruimen
Tuttifrutti
- 200 g tuttifrutti zonder zwarte pruimen
- arrowroot
Puree
- 600 g knolselderie
- 200 g aardappel kruimig
- 100 g hazelnoten
- 50 g pijnboompitten
- 2 el boter
- 1,5 dl room
- bouillonpoeder
Afwerking
Servings: personen
Instructions
Kalfswang
- Braad de kalfswang aan in olie, voeg de grofgesneden sjalot-jes en kruiden toe en blus af met balsamico en kalfsfond. Laat dit 1½ uur zachtjes stoven met deksel op de pan.
- Neem het vlees uit de pan, verwijder de harde vette delen (ongeveer 1/5) en bewaar tot gebruik. Verwijder de harde kruiden (laurier en tijmtakjes), pureer de saus en zeef deze. Doe nu de zwarte pruimen bij de saus. Laat de saus heel rustig wat inkoken tot de juiste dikte.
Tuttufrutti
- Kook de tuttifrutti in een bodempje water.
- Bind het kookvocht wanneer nodig met een helder bindmiddel (arrow root). Houd warm in de warmhoudkast.
Puree
- Schil de knolselderij en de aardappel. Snijd deze in blokjes, kook gaar en giet af.
- Leg de hazelnoten 8 min. en de pijnboompitten 5 min. in een oven van 180°C. Schud tussendoor een keer om. Hak alles daarna fijn met een staafmixer.
- Haal de knolselderij en de aardappel door de pureeknijper. Meng dan de noten, boter en room (naar behoefte) er door heen. Breng op smaak met wat bouillonpoeder. Houd afge-dekt warm in de warmhoudkast.
Recipe Notes
Afwerking:
Leg het vlees 4 min. in een oven van 180°C. Trancheer het daarna in 20 gelijkvormige plakken. Kruid met wat peper en zout.
Indekken:
Dek in met een warm wit bord en mes en vork.
Presentatie:
Schenk wat saus op het bord en leg het vlees daarin. Maak er een toefje puree bij en leg de tuttifrutti en de pruimen uit de saus er naast. Garneer met wat peterselie.