Crème Brûlee van Époisses

Crème Brûlee van Époisses
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Crème Brûlee van Époisses
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
Crème brûlee
Afwerking
Porties: personen
Instructies
  1. Zet de Époisses 30 min in de vriezer. Breng de melk aan de kook. Verwijder de korst van de Époisses en snijd in blokjes. Haal de melk van het vuur en voeg de blokjes kaas toe. Roer dit goed door, pureer mooi glad met de staafmixer en laat daarna afkoelen. Klop het eigeel door het afgekoelde melk/kaasmengsel. Verdeel de massa over de porseleinen crème brûlee bakjes. Plaats deze in een grote bak met een bodempje kokend water. Zet deze (VOOR de muffins van het hoofdgerecht) 15 à 20 min in een oven van 160°C. Haal de bakjes uit de oven zodra de massa goed gebonden (opgesteven) is. Laat afkoelen op de werkbank.
Notities

Afwerking:
Strooi wat rietsuiker op de crème brûlee en brand een bruin laagje met de brander.

Indekken:
Dek in met een dessert lepel.

Presentatie:
Zie foto.