Ingredients
soep
- 500 g tomaten rijp
- 500 g watermeloen
- 400 g komkommer 1 stuks
- 100 g ui 2 teentjes
- 10 g knoflook
- 15 g witbrood ½ sneetje zonder korst
- 2 el olijfolie
- 2 el rode balsamico azijn
- worcestersaus
- tabasco
- peper en zout
groentegarnituur met croutons
- 100 g groene paprika ½ stuks
- 3 st bosui
- 45 g witbrood 1½ sneetje zonder korst
- 10 g knoflook 2 teentjes
Servings:
Instructions
soep
- Ontvel de tomaten, verwijder de harde kern en de zaadjes, maar vang alles op in een zeef boven een kom. Snijd 2 ont-velde tomaten in blokjes (½ cm) en bewaar voor de garnering. Schil de komkommer, snijd in lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de helft in blokjes (½ cm) en bewaar voor de garnering. Maak de ui en de knoflooktenen en de watermeloen schoon en pureer samen met de halve komkommer, de overgebleven tomaten, het opgevangen tomatenvruchtensap, het brood, de olie en de azijn. Bewaar dan in de koeling.
- Voeg naar smaak peper, zout, worcestersaus of enkele druppels tabasco (voorzichtig!) toe aan de soep.
garnituur met croutons
- Groente: Maak de paprika schoon en snijd zeer fijn (1-2 mm) julienne. Snijd de bosui in dunnen schijfjes.
- Croutons: Snijd het brood in blokjes van 1 cm3. Maak knoflook schoon en snijd in 4 stukken. Bak de broodblokjes bruin in een pan met wat olijfolie en knoflook.
Recipe Notes
Indekken:
Dek in met ovalen soepglazen met een bordje en een kleine soeplepel.
Presentatie:
Serveer de koude soep in een glaasje (100 ml). Garneer bovenop met blokjes tomaat en komkommer. Serveer op een apart bordje wat groente en croutons.
Ieder kan naar smaak de inhoud van het bordje aan de soep toevoegen.