Ingredients
Oester
- 10 st oester fine claire nr 3
Bechamelsaus
- 20 gr boter
- 20 gr bloem
- 2 dl volle melk
- oestervocht
- zwarte peper
Afwerking
- 75 gr oude kaas, geraspt
- 2 st bosui
Servings: personen
Instructions
Oester
- Leg de oesters in een platte bak en stoom ze 4 min in een oven van 100°C (100% stoom). Maak de oesters open, giet het oestervocht door een heel fijne zeef af in een kommetje en leg de oester zonder gruis in de bolle helft van de schelp. Zet de schelp met oester op een prop zilverpapier op een schaal die onder de grill past.
Bechamelsaus
- Smelt de boter en voeg de bloem toe. Laat de bloem wat garen, maar niet verkleuren. Voeg al kloppend in delen de melk toe. Laat zachtjes inkoken tot de bloem gaar is en de saus de juiste dikte heeft. Voeg naar smaak een deel van het oestervocht toe en kruid met zwarte peper. Laat eventueel nog wat inkoken en afgedekt afkoelen.
Recipe Notes
Afwerking:
. Bestrooi de oester met wat zwarte peper en bedek met wat bechamelsaus en kaas. Grill de oesters op de hoogste stand met de grill helemaal naar beneden. BLIJF ERBIJ totdat de kaas gesmolten is en bechamelsaus goud bruin is verkleurd.
. Snijd het groen van de bosuien in 2 mm brede ringen.
Indekken:
Dek in met een klein rond bordje en een amuse mes en vork. Bewaar dit bestek voor het voorgerecht.
Presentatie:
Zie foto: Zet de oester met het zilverpapier eronder op het bord. Bestrooi met wat ringetjes bosui.