Ingrediënten
Hazelnoten
- 80 gr hazelnoot
Rundvleesrolletjes
- 400 gr kogelbiefstuk
- 1 el olijfolie, extra vierge
- peper en zout
- 50 gr rucola
- 75 gr Parmezaanse kaas
- 10 st gedroogde tomaat Hanos 34713909
Hazelnootdressing
- 2 el olijfolie, extra vierge
- 4 el zonnebloemolie
- 1 el rode wijnazijn
- 1 el sushiazijn
- 0,5 el Dijon mosterd
- olie van tomaat
- peper en zout
- poedersuiker
Sugar snaps
- zout
- 20 st sugar snaps
- 10 st gedroogde tomaat Hanos 34713909
Peterselie
- 0,5 bos krulpeterselie
Afwerking
- 100 gr Mesclun
Porties: personen
Instructies
Hazelnoten
- Rooster de hazelnoten lichtbruin in 8 à 10 min in een oven van 160°C. Verdeel de noten daarna in twee porties: 40 gr voor de rolletjes en 40 gr voor de dressing.
Rundvleesrolletjes
- Haal de kogelbiefstuk uit de diepvries en snijd het vlees op stand 3 op de snijmachine in 20 dunne plakjes (let op de richting van de ‘draad’). Sla de plakken met een pan plat tussen plasticfolie of maak plat met een deegrol. Hak 40 gr van de hazelnoten in grove stukken. Strijk het vlees aan beide zijden heel licht in met olijfolie, leg op plastic folie en kruid met peper en zout. Snijd de partjes tomaat in de lengte doormidden. Leg daarna op de plakjes wat rucola (laat deze aan de zijkant uitsteken), geraspte Parmezaanse kaas, een doormidden gesneden partje tomaat en wat hazelnoot. Rol strak op m.b.v. de plastic. Maak 20 rolletjes. Bewaar in de koeling tot 30 min voor gebruik.
Hazelnootdressing
- Hak de hazelnoten heel fijn. Doe beide soorten olie bij elkaar. Maak van olie, beide azijnsoorten en mosterd een vinaigrette. Voeg de noten toe en breng op smaak met peper en zout. Corrigeer de smaak met wat olie van de tomaat en een beetje poedersuiker tot een zoetzure dressing.
Sugar snaps
- Breng water aan de kook en voeg wat zout toe. Blancheer de sugar snaps 2 min en spoel direct koud. Snijd ze schuin doormidden en bewaar afgedekt op werkbank. Snijd de gedroogde tomaten in de breedte doormidden.
Peterselie
- Neem de blaadjes van de peterselie en frituur in olie op 160o tot de olie niet meer bruist. Laat uitlekken op keukenpapier.
Notities
Afwerking:
Doe de mesclun in een schaal en besprenkel op het laatst met wat hazelnootdressing; meng door elkaar.
Indekken:
Dek in met een groot wit achtkantig bord met een klein mes en vork.
Presentatie:
Zie foto: Leg op het midden een klein hoopje sla. Leg 2 rolletjes vlees kruislings op het hoopje. Leg 2 stukjes tomaat en 4 stukjes sugar snap tegen de sla. Garneer rondom met wat dressing en peterselie.