Gekonfijte paprika met frambozensorbet

Gekonfijte paprika met frambozensorbet
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Gekonfijte paprika met frambozensorbet
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
Gekonfijte paprika
Frambozensorbet
Garnering
Porties: personen
Instructies
Gekonfijte paprika
  1. Schil de paprika’s met een dunschiller en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze in 1 cm dunne repen den daarna in stukjes van 1 cm. Breng water, suiker, citroensap en komijn aan de kook. Voeg vervolgens de stukjes paprika toe. Laat ze 30 min garen met de deksel op de pan tot ze zacht zijn. Kook het sap in tot lichte siroop. Zet ze in de koeling om af te koelen, maar bewaar ze later op kamertemperatuur.
Frambozensorbet
  1. Week de gelatine in koud water. Verwarm de suiker met het water tot de suiker opgelost is. Voeg de frambozencoulis en de uitgeknepen gelatine toe. Pureer de massa en zeef het geheel. Laat afkoelen en draai er een mooie sorbet van.
Notities

Afwerking :
Laat het paprikamengsel uitlekken maar bewaar het vocht.

Indekken:
Dek in met een koud wit diep bord met een dessert lepel en vork.

Presentatie:
Zie foto: Verdeel de paprika met behulp van een bak-ring Ø 10 cm in een laag op het bord. Schep er 1 bolletje sorbet op. Schenk er rondom het vocht van de paprika.
Garneer af met de verse frambozen en de muntblaadjes.