Ingredients
Gekonfijte paprika
- 3 st rode paprika
- 3 st gele paprika
- 5 dl water
- 320 gr suiker
- 1 st citroen, sap van
- 2 tl komijn, gemalen
Frambozensorbet
- 125 gr suiker
- 2 dl water
- 500 gr frambozencoulis
- 5 gr gelatine
Garnering
- 300 gr frambozen
- 30 st blaadje munt
Servings: personen
Instructions
Gekonfijte paprika
- Schil de paprika’s met een dunschiller en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze in 1 cm dunne repen den daarna in stukjes van 1 cm. Breng water, suiker, citroensap en komijn aan de kook. Voeg vervolgens de stukjes paprika toe. Laat ze 30 min garen met de deksel op de pan tot ze zacht zijn. Kook het sap in tot lichte siroop. Zet ze in de koeling om af te koelen, maar bewaar ze later op kamertemperatuur.
Frambozensorbet
- Week de gelatine in koud water. Verwarm de suiker met het water tot de suiker opgelost is. Voeg de frambozencoulis en de uitgeknepen gelatine toe. Pureer de massa en zeef het geheel. Laat afkoelen en draai er een mooie sorbet van.
Recipe Notes
Afwerking :
Laat het paprikamengsel uitlekken maar bewaar het vocht.
Indekken:
Dek in met een koud wit diep bord met een dessert lepel en vork.
Presentatie:
Zie foto: Verdeel de paprika met behulp van een bak-ring Ø 10 cm in een laag op het bord. Schep er 1 bolletje sorbet op. Schenk er rondom het vocht van de paprika.
Garneer af met de verse frambozen en de muntblaadjes.