Ingredients
- 25 g amandelschaafsel
- 100 g kletskoppen
- 50 g eigeel
- 1 st citroen groot
- 45 g witte basterdsuiker
- 225 g mascarpone
- 125 g kwark vol
- 40 g limoncellow (laag alcohol)
- 25 g limoncellow (laag alcohol)
- 100 g lemoncurd chivers
Servings: personen
Instructions
- Rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur in een droge pan met antiaanbaklaag. Schud continu om. Laat afkoelen in een metalen bakje. Doe de kletskoppen in een plastic zakje en verkruimel met een deegroller. Meng de kruimels door het amandelschaafsel.
- Doe het eigeel in een ruime kom. Was de citroen, droog af en rasp de gele schil eraf boven de kom met eigeel. Doe de basterdsuiker erbij en mix met een mixer tot een lichtgele crème (dit duurt ongeveer 5 min.).
- Doe mascarpone, kwark en (30 gr) limoncellow in een kom en klop door elkaar. Spatel het eimengsel er voorzichtig door.
- Meng de rest van de limoncellow (20 gr) door de lemon curd.
- Neem ovale amuseglaasjes. Verdeel 2/5 deel van het koek-amandelmengsel over de glaasjes. Verdeel hierop de helft van het mascarpone-kwarkmengsel en vervolgens de helft van de lemon curd. Maak nu een laag van 2/5 van het koek-amandelmengsel en verdeel hierover weer de rest van het mascarpone-kwarkmengsel en daarna de rest van de lemon curd. Bewaar 1/5 deel van het koekamandel-mengsel voor de garnering. Zet de glaasjes afgedekt in de koeling.
Recipe Notes
Indekken:
Neem een kleine bordje en dek in een dessertlepel.
Presentatie:
Haal de glaasjes 15 min voor het uitserveren uit de koeling en plaats op een klein bord. Garneer met de rest van het koekamandelmengsel en serveer uit.