Soep van rode bietjes en appel

Soep van rode bietjes en appel
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Soep van rode bietjes en appel
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediƫnten
Ham
Garnering
Porties: personen
Instructies
Soep
  1. Maak de sjalot en knoflook schoon en snijd fijn. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd een halve gekookte biet en een halve appel in kleine brunoise van 5 mm en houd apart (appel met een beetje citroensap tegen verkleuring) voor garnering. Snijd de rest van de gekookte bietjes en appels in stukjes. Schil de aardappel en snijd in grove stukken. Fruit de sjalot, knoflook en mierikswortelpasta in een pan met wat zonnebloemolie. Zorg dat de sjalot en knoflook niet bruin worden. Voeg daarna de bietjes toe en bak ongeveer 3 minu-ten. Voeg dan de aardappel en appel toe. Voeg de bouillon en de azijn toe, breng langzaam aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Pureer daarna de soep in de keukenmachine en passeer door een zeef. Breng alleen op smaak met wat peper en zout, want de garnering zorgt voor extra smaak. Bewaar tot gebruik.
Ham
  1. Bak de bacon krokant in een droge pan en laat vervolgens uitlekken op papier op de werkbank.
Garnering
  1. Klop de slagroom bijna stijf. Roer vervolgens de Griekse yoghurt er door en breng op smaak met peper en zout.
Notities

Afwerking:
. Verwarm de soep.
. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
. Breek de gebakken bacon in kleine stukjes.

Indekken:
Dek in met een warm klein wit soepbord en soeplepel.

Presentatie:
Zie foto: Schenk max. 1,5 dl soep per persoon in het warme soepbord. Doe wat brunoise van appel en bietjes in de soep. Garneer met een toef room/yoghurt, ringetjes bosui en stukjes bacon.