Ingrediƫnten
sorbet
- 0,9 dl water
- 135 g suiker
- 1 st sap van citroen
- 6 dl fruitcoulis
garnering
- 1 bakje cress
Porties: personen
Instructies
- Sorbet: Doe het water, de suiker en het citroensap in een pan, verwarm dit en laat al roerend de suiker smelten. Vermeng de fruit coulis met het suikerwater. Laat afkoelen.
- Schenk de massa in de ijsmachine en draai er de sorbet van.
- Sla het eiwit stijf in een met azijn vetvrij gemaakte kom en dito garde (of met een mixer) en voeg het stijve eiwit er, net voor het verstijven van de sorbet, aan toe. Dit is al na ongeveer 20 minuten. Omdat er geen alcohol in de sorbet zit is de sorbet na ong. 25 minuten gereed.
- Indekken: Neem ijskoude ijscoupes en dek in met een sorbet lepel.
- Presentatie: Plaats bolletje ijs in het glas en garneer met cress.