Ingrediƫnten
Soep
- 0,5 st flespompoen 500 gr
- 100 gr ui
- 3 st teen knoflook
- zonnebloemolie
- 2 tl Vadouvan kruiden
- 4 dl kippenbouillon
- 3 dl kokosmelk
- 1 el gembersiroop
- peper en zout
- sambal
- cayennepeper
scampi
- 1 tl Vadouvan kruiden
- zonnebloemolie
- 10 st scampi 20/25 16/20
Afwerking
- 10 st bamboe prikker
- 5 gr koriander
Porties: personen
Instructies
Soep
- Was de pompoen, halveer deze en verwijder met een lepel de draden en pitten. Snijd het vruchtvlees met schil in stukjes van 2 cm. Maak de ui en knoflook schoon en snijd klein. Verhit de olie in een soeppan, fruit de ui en knoflook en laat licht kleuren. Voeg de pompoenstukjes toe en bak 5 min mee op middelhoog vuur. Voeg de Vadouvan-kruiden toe. Schenk de bouillon en de kokosmelk erbij, voeg de gembersiroop toe en breng aan de kook. Laat alles 20 min rustig koken tot de pompoen gaar is. Pureer de soep met de staafmixer en breng op goed smaak met peper en zout. Voeg voor extra pittig naar smaak sambal of cayennepeper toe.
Scampi
- Meng de Vadouvan kruiden met wat olie en marineer de scampi hier 30 min in.
Notities
Afwerking:
. Verwarm de soep.
. Haal de scampi uit de marinade en bak ze in een pan.
. Steek de scampi aan een prikker.
Indekken:
Dek in met een warm ovaal amuseglaasje en bordje met amuse lepel.
Presentatie:
Zie foto: Doe de soep in het glaasje en garneer met een blaadje koriander. Leg de prikker met de scampi boven op het amuseglaasje.