Ingredients
Vulling
- 120 gr kippendijen
- 2 cm verse gember
- 1 st teen knoflook
- 3 st shiitake
- 1 st lenteui
- 35 gr spitskool
- 0,5 tl sesamolie
- 0,5 el sojasaus zoet
- 0,5 el gembersiroop
- peper en zout
- paneermeel
Gyoza pakketje
- 20 st gyoza vellen
- water
Dipsaus
- 6 el sojasaus zoet
- 6 tl sesamolie
- 1 tl shiracha naar smaak
- 1 el honing
Afwerking
- 5 tl sesamzaadjes zwart
- 20 st blaadje koriander
Servings: personen
Instructions
Vulling
- Snijd de kippendijen in kleine stukjes, bijna gehakt. Rasp de gember. Snijd de schoongemaakte knoflook in kleine stukjes. Snijd de shiitake in kleine stukjes. Snijd de lente-uitjes in fijne stukjes. Snijd de spitskool in fijne reepjes. Voeg nu de gember, knoflook, shiitake, lente-uitjes en de spitskool bij het kippengehakt. Breng op smaak met sesam-olie, sojasaus, gembersiroop, peper en zout. Voeg wat pa-neermeel toe indien het mengsel te vochtig is. Door een beet-je vulling te bakken, kun je de smaak nog aanpassen.
Goyza pakketje
- Maak 20 pakketjes als volgt (met de hand of met een dumpling maker): Neem een vel gyoza en leg dit in de palm van je hand. Voeg hierbij een flinke theelepel van het mengsel in het midden van het vel, maak de randen nat met een beetje water. Vouw de gyoza nu dicht door de onderkant op de bovenkant te leggen. Druk het randje goed aan met een vork. Bewaar tot gebruik.
Dipsaus
- Meng de ingrediënten tot een dipsaus en bewaar tot gebruik.
Recipe Notes
Afwerking:
Verhit wat zonnebloemolie in een platte koekenpan en bak de onderkant van de gyoza’s zachtjes aan. Voeg nu een scheutje water aan de pan toe en leg de deksel erop. Nu kunnen de gyoza’s in 3 à 4 min op klein vuur gaar stomen.
Indekken:
Dek in met warm klein 8-kantig bord en klein bestek.
Presentatie:
Zie foto: Leg 2 gyoza’s op het bord en garneer met de dip-saus, sesamzaadjes en blaadjes koriander.