Ingrediƫnten
Bavarois
- 28 g bladgelatine 14 blaadjes (rood)
- 7,5 dl aardbeien coulis
- 115 gr suiker
- 105 gr eiwit
- 7,5 dl slagroom
Cake
Saus
- 2 dl aardbeien coulis
- 80 gr geleisuiker
- water
Pistache noten
- 20 gr pistache noten gepeld
Afwerking
- 2,5 dl slagroom
- 50 gr poedersuiker
- 48 st kleine aardbeien
Porties: personen
Instructies
Bavarois
- Week de gelatineblaadjes in koud water. Breng de coulis met suiker op kooktemperatuur, neem van het vuur en los hierin de uitgeknepen geweekte gelatineblaadjes op en laat het geheel afkoelen. Klop de eiwitten stijf en de slagroom lobbig en schep beide door elkaar. Schep hierdoor langzaam de afgekoelde coulis, tot een gelijkmatig luchtig mengsel. Neem de aluminium bak (26x32cm) en bedek deze met huishoudfolie. Verdeel het aardbeienmengsel over de bak.
Cake
- Snijd plakken van 1 cm dikte van de cake. Bedek de schalen vervolgens passend met een laag cakeplakken. Druppel wat likeur op de cake en zet de 2 schalen in de koeling om op te stijven.
Saus
- Kook de coulis met de geleisuiker gedurende 4 min tot een saus. Verdun eventueel met een beetje water. Bewaar tot gebruik.
Pistache noten
- Rooster de noten en hak fijn.
Notities
Afwerking:
. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en doe deze in een spuitzak.
. Stort de bavarois uit de schalen en snijd uit elke schaal-inhoud 8 stukken.
Indekken:
Dek in met een koud langwerpig wit bord met dessert lepel en vork.
Presentatie:
Zie foto: Leg 1 bavarois portie op het bord. Dresseer met wat saus. Leg er 3 aardbeitjes bij en spuit een toef slagroom tegen de bavarois. Garneer de slagroom met wat crunch van de noten.