Mousse van geitenkaas

Mousse van geitenkaas
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Mousse van geitenkaas
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
Mousse
Kruidenolie
Paprikagelei
Bladerdeegstengel
Porties: personen
Instructies
Mousse
  1. Verwarm de geitenkaas licht en roer deze glad met de handmixer. Klop de slagroom lobbig en schep deze door de geitenkaas en mix tot een gladde mouse. Schenk dit voorzichtig in de amuse glaasjes tot halfvol.
Kruidenolie
  1. Blanceer de kruiden kort en laat deze uitlekken op een doek. Pureer de kruiden met de olie in de blender. Laat alles uitlekken in een fijne zeef en breng op smaak met peper en zout. Doe de olie in een spuitflesje en spuit een klein beetje op de mouse in de glaasjes. Roer de kruidenolie voorzichtig met een theelepeltje door de mousse zodat de groene kleur zichtbaar wordt (zie foto).
Paprikagelei
  1. Week de gelatine in koud water. Snipper de sjalot zeer fijn, schil de paprika met een dunschiller en snijd de paprika in kleine blokjes. Verhit de olie en fruit de sjalot glazig. Voeg de paprika toe en laat even meebakken. Giet water erbij, voeg de suiker toe en laat dit 10 min zachtjes koken. Pureer het mengsel in de blender en passeer het door een fijne zeef (dit moet 1½ dl zijn). Verwarm 3 el opnieuw, los de gelatine er in op en meng door de overige massa. Breng op smaak met peper, zout en gerookte paprikapoeder en laat afkoelen. Bind eventueel met wat koudbinder. Spuit op de geitenkaasmousse met spuitflesje een laagje paprikagelei.
Bladerdeegstengel
  1. Bestrijk de bladerdeeg met los geroerd eigeel. Snijd de bladerdeeg in 10 reepjes van 5 mm. Leg deze iets uit elkaar op een bakmatje, bestrooi met een beetje zeezout en bak ze 10 min in een oven van 200°C goudbruin.
Notities

Indekken:
Dek in met een amuseglas op een wit onderzettertje met een kleine sorbetlepel.

Presentatie:
Zie foto: Steek 1 bladerdeegstengel in het glaasje en serveer uit.