Ingredients
pesto
- 1 st citroen
- 1 dl water
- 0,5 dl water
- 30 g rietsuiker
- 3 el bladselderie
- 2 el pistache nootjes gepeld ongezouten
Servings: personen
Instructions
ijs
- Schil de ananas, verwijder de harde kern en snijd het vrucht-vlees in stukjes. Pureer in de keukenmachine en druk door een zeef. Verwarm het water met de suiker totdat de suiker is opgelost. Laat afkoelen en voeg de ananas puree toe.
pesto
- Boen de citroenen schoon en maak citroenrasp met behulp van de rasp. Zorg dat je geen wit mee snijdt, want dat is bitter. Blancheer de citroenrasp in kokend water en giet af door een zeef.
- Verwarm het water en los hierin de rietsuiker op. Doe het ge-kookte citroenrasp bij de rietsuiker siroop. Voeg daarna het sap van 1 citroen toe.
- Rooster de pijnboompitten eventjes in een droge pan. Als ze bruin beginnen te worden moet je ze onmiddellijk uit de pan halen. Hak de selderijblaadjes fijn. Rooster de pistache noten goudbruin in een droge pan.
- Hak de pijnboompitten, de selderij en de pistachenoten fijn, voeg bij de rietsuikersiroop en pureer met de staafmixer.
afwerking
- Draai 30 minuten voor het uitserveren een mooie sorbet van de ananas puree. Klop ondertussen het eiwit met de suiker in een vetvrije kom met garde bijna stijf en spatel op het moment dat de sorbet wat stijver begint te worden het eiwit erdoor. Maak de sorbet af.
Recipe Notes
Indekken:
Gebruik koude jockey glazen en dek in met een sorbetlepel.
Presentatie:
Zie foto: Doe een bolletje ananas ijs een jockey glas en schep daar wat pesto op. Garneer af met een blaadje selderij.