Limoen bavarois met een tulle van vers fruit

Limoen bavarois met een tulle van vers fruit
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Limoen bavarois met een tulle van vers fruit
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
bavarois
tulle
fruit
saus
chocolade
afwerking
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm het water, de limoensap en de suiker totdat de suiker is opgelost en het vocht ongeveer 80°C is.
  2. Week gelatine in koud water. Klop de uitgeknepen gelatine goed los in het vocht. Naar smaak extra limoensap uit fles en limoenrasp toevoegen. Laat compositie afkoelen.
  3. Klop intussen de slagroom stijf. Wanneer de compositie gaat hangen, de geklopte slagroom erdoor spatelen.
  4. Verdeel de bavarois over 10 cilinders bekleed met harde plastic en bewaar deze in de koeling.
tulle
  1. Laat de boter onmiddellijk bij de aanvang smelten in de warmkast. Meng boter en eiwit goed door elkaar. Voeg de gezeefde bloem toe en meng met een garde. Meng daarna op dezelfde wijze de poedersuiker en kaneel erdoor. Laat even op-stijven in de koeling. Strijk daarna met een lepel 10 hele dunne rondjes van 12 cm op bakpapier.
  2. Bak deze in 7 minuten af in de oven op 180°C. Zodra de randen bruin kleuren zijn de tuiles gaar. Leg de nog warme tuiles in een soufflé bakje en druk iets aan. Zo ontstaat een koekbakje.
fruit
  1. Spoel de bessen en de aardbeien voorzichtig schoon in een zeef en laat goed uitlekken. Snij te grote aardbeien in kleine stukjes. Meng de frambozen, de bessen en de aardbeien voorzichtig door elkaar.
saus
  1. Haal het vruchtvlees uit de mango en pureer het, voeg een beetje poedersuiker en limoensap toe. Als de saus te dik is, beetje water toevoegen. Zeef de saus en be-waar deze in spuitflesje.
chocolade
  1. Smelt de chocolade ‘au bain marie’ en doe in een flaconnetje. Spuit willekeurige vormpjes op bakpapier en laat opstijven.
afwerking
  1. Klop de slagroom met wat poedersuiker stijf en doe in een spuitzak.
Notities

Indekken:

Gebruik koude blauwe borden en dek in met dessert lepel en vork.

 

Presentatie:

Haal de bavarois uit de vormpjes en deze leg op het bord. Spuit een toefje slagroom op het bord en zet daarop de tuile. Spuit wat stipjes mangosaus op het bord en verdeel de rest van de mangosaus over alle tuiles. Vul de tuiles dan met vers fruit. Versier de bavarois met chocolade vormpje.