Aspergesoep met tomatentouch, basilicumcracker

Aspergesoepje met tomatentouch en basilicumcracker
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Aspergesoepje met tomatentouch en basilicumcracker
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Ingrediënten
basilicumcracker
Aspergesoep met tomatentouch
Garnering
Porties:
Instructies
Basilicumcracker
  1. Hak de basilicum en de knoflook fijn. Pureer deze met de olie in een maatbeker tot een gladde puree (met staafmixer). Rol de plakken bladerdeeg iets overlappend op elkaar op een met bloem bestoven werkplank. Rol uit tot een rechthoekige lap van 45 x 30 cm. Bestrijk deze met de basilicumpuree.Rol beide korte zijden tot het midden naar elkaar toe zodat je twee rollen naast en tegen elkaar krijgt. Bestrijk tussentijds met wat extra olijfolie zodat je een stevig geheel krijgt. Druk deze dubbele rol lichtjes aan en leg ze 40 minuten in de diepvries. Haal de deegrol uit de diepvries en snij deze direct in 20 plak-ken van 0,5 cm dik. Leg deze plat op het bakmatje. Bestrooi met zeezout en druk licht aan met een deegroller. Bak de plakjes in ca. 15 minuten goudbruin in de oven op 180°C. Bewaar op werkbank tot gebruik.
Aspergesoep tomaat
  1. Schil de asperge (bewaar de schillen !), verwijder indien nodig de harde onderkant, snijd in kleine stukjes en houdt de kopjes apart. Breng de bouillon met de schillen aan de kook en laat 15 minuten trekken. Zeef de bouillon en kook dan de asperge-stukjes gaar in kippenbouillon. Pureer dan in de keukenmachine en druk door een zeef. Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.
Tomaat
  1. Ontvel de tomaat en snijd in kleine stukjes.
Afwerking
  1. Blancheer de aspergekopjes 2 minuten in heet water en snij in de lengte in vieren. Snijd de blaadjes basilicum in dunne reepjes.
Notities

Indekken:

Gebruik warme soepglazen en dek in met een soeplepel. Gebruik een klein bordje voor het toastje.

 

Presentatie:

Verdeel de tomatenblokjes in de glazen. Schenk daarop de soep. Garneer met aspergekopjes en reepjes basilicum. Serveer de basilicum cracker op een site-bordje.