Ingredients
stroop
- 2 st sjalotten
- 4 el appelstroop
- 2 dl witte wijn
- 1 dl visbouillon
- 1 el sojasaus
- 1 tl gehakte thijm
- 1 tl gehakte dragon
asperge
- 20 st Asperge:
aspergepuree
- 500 g soepasperge en restanten van de stuks asperges
- aardappelpureemeel
paling
- 300 g gerookte paling
spek
- 10 plak ontbijtspek
tomaat
- 20 st tros cherry
Servings:
Instructions
stroop
- Snipper de sjalot. Doe vervolgens voor de saus alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Laat op een laag vuur 30 minuten trekken. Zeef de saus en laat hem tot stroperig inkoken. Houdt de saus warm in warmhoudkast.
asperge
- Schil de asperges, verwijder indien nodig het harde onderstuk en snijd ze af op 12 cm. Gebruik de restanten voor de aspergepuree.
aspergepuree
- Schil de asperges en kook ze gaar in water met zout. Giet het water af en laat goed uitlekken. Pureer in de keukenmachine. Breng op juiste dikte met wat aardappelpuree-meel en breng op smaak met peper en zout. Bewaar tot gebruik.
paling
- Snijd de paling in stukjes van 10 cm en bewaar tot gebruik.
spek
- Bak het ontbijtspek in een droge pan op een laag vuur uit en laat het daarna drogen op keukenpapier.
tomaat
- Knip trosjes van 2 tomaatjes met steel. Besprenkel de tomaatjes met olijfolie en zeezout en gaar ze 7 minuten in een oven van 140°C.
afwerking
- Kook de asperges in water met een beetje zout en laat van het vuur af 5 minuten in de pan staan (check beetgaar). Giet daarna het water af. Warm de asperge puree op, meng er fijngehakte kervel door en doe in een spuitzak met het grote ronde spuitmondje. Lak de palingstukjes ruim met warme stroop.
Recipe Notes
Indekken:
Gebruik warme groene borden en dek in met mes en vork.
Presentatie:
Lak een streep van de stroop op het bord. Leg de 2 asperges (met wat peper en zout) daar op. Leg daar weer dwars overheen de 2 palingfiletjes. Garneer af met plak uitgebakken spek en twee tomaatjes. Spuit twee mopjes aspergepuree bij de uiteinden van de asperges.