Ingredients
Appelchips
- 1 st jonagold appel
- 1 tl citroensap
- 1 tl zonnebloemolie
Boerenkoolsorbet
- 1 st conference peer
- 100 g komkommer
- 2 el citroensap
- 150 g boerenkool gesneden
- 30 g eiwit
- peper
Afwerking
- 10 blaadjes munt
Servings: personen
Instructions
Appelchips
- Verwijder het klokhuis met een appelboor, schil appel en snij op snijmachine in plakjes van 2 à 3 mm.
- Vermeng met citroensap en olie. Snij de appel schijfjes doormidden. Leg deze plakjes 45 minuten op een bakplaat in een oven van 100°C.
- Draai na 45 minuten de appelschijfje om en bak nogmaals 45 minuten voor mooie droge chips. Haal appelschijfjes gelijk van bakplaat en laat verder afkoelen op keuken papier.
Suikersiroop
- Los de suiker op matig vuur al roerend op in de appelsap. Laat daarna ong. 1 minuut koken. Neem pan van het vuur en laat afkoelen.
Boerenkoolsorbet
- Schil de peer. Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snij peer en komkommer in stukjes. Mix de rauwe boerenkool met citroensap, peer en komkommer in de ‘brede doorzichtige blender’ helemaal fijn. Druk de boerenkoolmassa door een zeef.
- Voeg de suikersiroop bij het boerenkool mengsel en voeg naar smaak extra citroensap toe. Draai in de sorbetière een mooi sorbet. Voeg net voor het hard worden de bijna stijf geklopte eiwit en een beetje peper toe.
Recipe Notes
Indekken:
Dek in met een gekoelde ijscoupe en ijslepel.
Presentatie:
Doe 2 kleine bolletjes ijs in de ijscoupe. Garneer met 2 appelchips en een blaadje munt.