Ingredients
Tomaat
- 500 gr tasty tom tomaat
- 5 st blaadje munt
- 4 el olijfolie
- 1 tl oude balsamico azijn
- peper en zout
Schuim
- 50 gr eiwit
- 30 gr poedersuiker
Garnering
Servings: personen
Instructions
Tomaat
- Ontdoe de tomaten van het vel en de zaden. Bewaar het vocht dat vrijkomt met het verwijderen van de zaden (voor bij eiwitten). Snijd de tomaat in stukjes van 5 mm. Snijd de munt blaadjes zo klein mogelijk. Meng de tomaat, munt, olijfolie en balsami-co. Breng op smaak met peper en zout.
Schuim (15 minuten voor uitserveren)
- Klop de eiwitten in de kitchen-aid machine en voeg geleidelijk de poedersuiker toe. Blijf kloppen tot de eiwitten stijf zijn. Meng nu 2 el ‘tomatenvocht’ er door. Doe de massa in een spuitzak.
Recipe Notes
Indekken:
Dek in met klein achtkantig wit bordje met een klein vork en mes.
Presentatie:
Zie foto: Leg een ring van 3 cm Ø op het bordje en vul deze
met de tomaat. Druk licht aan met een stamper en verwijder de ring. Spuit een flinke dot schuim op de tomaat. Kleur licht met de brander. Garneer af met wat cress.
Sprenkel enkele druppels olijfolie rondom het gerecht.