Mousse van mascarpone en chocolade

Mousse van mascarpone en chocolade
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Mousse van mascarpone en chocolade
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
Mascarpone torentje
Lange vingers
Tuille
Chocolademousse
Garnering
Porties: personen
Instructies
Mascapone torentje
  1. Klop de eidooiers met het water goed los, voeg de suiker toe en ver-warm het al roerende tot 85°C. Klop het, als het geheel gebonden is, nog eens 5 min met de mixer zodat er een luchtige massa ontstaat. Klop de mascarpone met de melk los. Klop de room stijf. Week de gelatine in koud water. Verwarm 1 el mascarpone-mengsel en los de gelatine daar in op. Spatel het eimengsel, het mascarpone-mengsel en de slagroom door elkaar en voeg citroensap en amandel-likeur toe. Neem 10 cilinders van 4 cm Ø en bekleed de onderzijde en binnen-zijde met plastic folie. Zet deze op een plaat of snijplank en vul de cilinders met het mascarpone-mengsel tot de bovenzijde. Zet weg in de koeling.
Lange vingers
  1. Klop de eidooiers met het water luchtig. Klop het eiwit stijf en voeg hier in drie stappen de suiker toe. Spatel het stijve eiwit beetje bij beetje onder de opgeklopte dooiers. Zeef de bloem en het zetmeel en voeg toe aan het ei mengsel. Doe alles in een spuitzak. Bedek een bakplaat met bakpapier en strooi hier suiker over. Spuit hierop het deeg in 15 worstjes van 10 cm lengte en bak ze 10 min in een oven van 200°C.
Tuille
  1. Draai alle ingrediënten met een deeghaak tot een gladde massa. Doe het beslag in een spuitzak met een klein mondje en spuit 5 linten op een matje met een lengte van ongeveer 30 cm en bak ze 7 min in de oven van 150°C. Open de oven, draai de linten om een houten stok en vorm ze in een spiraal. Dit moet snel gebeuren want als ze afkoelen gaat het niet meer. Herhaal dit 4 keer.
Chocolade mousse
  1. Klop de eidooiers met het water goed los, voeg de suiker toe en ver-warm het al roerende tot 85°C. Klop het, als het geheel gebonden is, nog eens 10 min met de mixer zodat er een luchtige massa ontstaat. Smelt de chocolade. Kook de (80 gr) room en meng deze met de chocolade. Klop de (240 gr) room stijf en spatel alles door elkaar. Zet weg in de koeling. Smelt de (150 gr) chocolade en doe het in een spuitzak. Bewaar in de warmhoudkast.
Notities

Indekken:
Dek in met een koud blauw designbord met een dessert lepel en vork.

Presentatie:
Zie foto: Zet het mascarpone torentje uit het midden op het bord. Spuit met de gesmolten chocolade een kronkelende sliert vanuit de mascarpone tot aan het einde van het bord.
Spuit ook 3 stippen chocolade op het torentje en bestuif het torentje met cacaopoeder. Leg half op het torentje de tuille en plaats tegen het torentje de lange vinger. Kruimel 4 lange vingers en verdeel dit vanaf het torentje langs de chocolade sliert. Plaats 1 el chocolade-mousse aan het einde van de sliert.