Ingredients
Daiquiri
- 375 g aardbeien
- 45 g Bacardi
- 45 g Wodka
- 40 g poedersuiker
- 8 g citroensap
- 2 g xantana (koud bindmiddel)
- peper
Chocolade
- 75 g boter
- 225 g pure chocolade
Servings: personen
Instructions
Lemoncurd
- Doe voor de lemoncurd alle ingrediënten in een kookpan en breng dit onder stevig roeren bijna aan de kook. Let op dat de eieren niet gaan schiften. Pureer deze (wanneer op dikte) met de staafmixer en verdeel de massa over de glaasjes. Zet weg in de koeling.
Daiquiri
- (maak dit nadat de lemoncurd opgesteven is) Vermeng voor de Daiquiri alle ingrediënten met elkaar met de staafmixer. Schenk vervolgens een zeer dun laagje op de opgesteven lemoncurd.
Chocolade
- Smelt de boter. Neem 10 plastic ring van 6 cm en plaats deze op bakpapier op een schaal/dienblad. Plaats aan de binnenzijde van de ring een stuk verstevigd plastic band. Brokkel de chocolade in kleine stukjes in de vijzel (of met staafmixer) en voeg deze bij de reeds afgekoelde boter. Maak een bodem van ongeveer 1 cm dik in de ring en druk aan met een stamper. Zet in de koeling.
Cheesecake
- Meng de roomkaas, de suiker, het iets opgeklopte eiwit en de eidooier in een kookpan. Verwarm het geheel tot maximaal 65 graden en blijf goed roeren tot het een gladde massa is.
- Laat de blaadjes gelatine voorweken in koud water en knijp na enige tijd goed uit. Meng vervolgens de verwarmde room met de gelatine en de vanille. Laat afkoelen tot ongeveer 30 graden en voeg dan de opgeklopte room toe.
- Schenk dit op de chocolade en laat opstijven in de koeling.
garnering
- Snij de aardbeien in stukjes en marineer deze met olijfolie. Rasp de schil van de sinaasappel.
Recipe Notes
Indekken:
Dek in met een koud wit langwerpig bord en dessertbestek.
Presentatie:
Plaats het glaasje en het torentje op het bord.
Verdeel de aardbeien op het torentje en garneer de aardbeien met sinaasappel rasp.
Garneer het glaasje met witte chocolade rasp en cress.
Laat wat puur chocolade krullen vallen op het bord.