Instructions
- Rasp de schil van 2 citroenen en snijd van de andere citroenen lange reepjes van de schil met een dunschiller. Bewaar deze langere schillen tot later gebruik.
- Meng suiker en citroenrasp in 200 ml water en breng aan de kook, laat 5 min zachtjes doorkoken en laat afkoelen.
- Pers de 6 citroenen. Voeg aan de siroop het citroensap en de anijs toe en draai van het mengsel ijs in de sorbetière.
- Klop het eiwit stijf en voeg deze op het laatst bij het ijs in de sorbetière. Haal de sorbet uit de machine en bewaar in de diepvries.
- Snijd fijne sliertjes van ¼ - ½ cm breed van de schilreepjes van de citroen. Leg deze in pannetje net onder water en voeg 2 el suiker toe. Kook de sliertjes 10 min hierin. Neem ze eruit en laat drogen (voor garnering).
Recipe Notes
Afwerking:
Haal de sorbet 15 minuten voor gebruik uit de diepvries.
Indekken:
Neem koud sorbetglas en dek in met sorbetlepel.
Presentatie:
Plaats bolletje ijs in het glas en garneer met enkele citroensliertjes.