citroenijs met anijs

citroenijs met anijs
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
citroenijs met anijs
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Rasp de schil van 2 citroenen en snijd van de andere citroenen lange reepjes van de schil met een dunschiller. Bewaar deze langere schillen tot later gebruik.
  2. Meng suiker en citroenrasp in 200 ml water en breng aan de kook, laat 5 min zachtjes doorkoken en laat afkoelen.
  3. Pers de 6 citroenen. Voeg aan de siroop het citroensap en de anijs toe en draai van het mengsel ijs in de sorbetière.
  4. Klop het eiwit stijf en voeg deze op het laatst bij het ijs in de sorbetière. Haal de sorbet uit de machine en bewaar in de diepvries.
  5. Snijd fijne sliertjes van ¼ - ½ cm breed van de schilreepjes van de citroen. Leg deze in pannetje net onder water en voeg 2 el suiker toe. Kook de sliertjes 10 min hierin. Neem ze eruit en laat drogen (voor garnering).
Notities

Afwerking:

Haal de sorbet 15 minuten voor gebruik uit de diepvries.

Indekken:

Neem koud sorbetglas en dek in met sorbetlepel.

Presentatie:

Plaats bolletje ijs in het glas en garneer met enkele citroensliertjes.