Ingredients
eidooier
- 100 g eidooier
- 50 g fijne suiker
eiwit
- 200 g eiwit
- 50 g fijne suiker
slagroom
- 4 dl slagroom
- 8 g vanillesuiker
- 20 g poedersuiker
witte chocolade
- 4 g gelatine wit 2 kl blaadjes
- 2 el kirsch
- 100 g chocolade wit
melkchocolade
- 4 g gelatine wit 2 kl blaadjes
- 2 el sinaasappellikeur
- 100 g melkchocolade
puurchocolade
- 100 g puurchocolade
- 2 el cognac
afwerking
- 1 dl slagroom
- 2 el advocaat
- 50 g puurchocolade
Servings: personen
Instructions
eidooier
- Voeg de dooiers en de suiker samen en klop met mixer schuimig.
eiwit
- Klop de eiwitten stijf en voeg tijdens het kloppen met beetjes de suiker toe. Bewaar in de koeling.
slagroom
- Klop de slagroom met de suikers stijf en bewaar deze in de koeling.
witte chocolade
- Week de gelatine 10 minuten in koud water. Verwarm de kirsch op laag vuur en los vervolgens de gelatine er in op. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Voeg dan al roerende met de garde 1/3 van de eidooier en de gehele kirsch/gelatine oplossing toe. Spatel erna dan 1/3 van het eiwit en 1/3 van de slagroom er door. Verdeel dit over de glazen en zet in de koeling.
Melkchocolade
- Week de gelatine 10 minuten in koud water. Verwarm de sinaasappellikeur op laag vuur en los vervolgens de gelatine er in op. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Voeg dan de likeur gelatine toe en dan 1/3 van de eidooier toe. Spatel erna met een garde 1/3 van het eiwit en 1/3 van de slagroom er door. Giet dit voorzichtig op de reeds aangestijfde witte mousse en zet weer koud weg.
puurchocolade
- Smelt de pure chocolade au bain-marie. Voeg dan de cognac toe. Voeg vervolgens de rest van de eidooier toe. Spatel er dan met de garde de rest van het eiwit en de slagroom door. Giet dit voorzichtig op de reeds aangestijfde bruine mousse en zet weer koud weg. Na 2 uur kan het uitgeserveerd worden
afwerking
- Klop de slagroom stijf en meng met de advocaat
indekken
- Gebruik koude theeglazen (of grote rode wijnglazen) en dek in met dessertlepel.
presentatie
- Versier het glas met toef advocaat-slagroom en garneer met wat chocolade schaafsel.