Escargot met sobrassado

Escargot met sobrassado
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Escargot met sobrassado
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediƫnten
Saus
Afwerking
Porties: personen
Instructies
  1. Was de tomaten en verwijder kroontje. Snij met punt van schilmesje een kruisje aan de onderzijde. Breng water aan de kook en leg tomaten er 10 tellen in. Leg in bak met ijskoud water en ontvel vervolgens de tomaten. Snij in vieren, verwijder het zaad en snij het vruchtvlees brunoise.
  2. Snij de ham in reepjes van 5mm.
  3. Snipper de ui en snij de knoflook zeer fijn. Fruit deze samen in olie glazig. Voeg tomaat en ham toe en zet even om. Voeg dan de versgemalen peper en zeezout toe. Voeg dan de suiker en de paprikapoeder toe. Blus het geheel af met de witte wijn. Laat deze saus 20 minuten inkoken op laag vuur.
  4. Snijd de worst in blokjes van 5 mm en voeg deze met de brandewijn bij de saus en laat deze nog een paar minuten zachtjes doorkoken. Bewaar afgedekt op de werkbank tot gebruik.
Notities

Afwerking:
Verwarm de slakken in de saus, maar laat niet meer koken.
Bak het stokbrood af, snijd in plakjes van 1 cm dikte en roos-ter ze.
Hak de peterselie.

Indekken:
Gebruik warm kommetje en dek in met amuse lepel.

Presentatie:
Serveer in een kommetje 2 slakken in de saus en geef hierbij het brood (of apart in mandje op tafel). Garneer met wat peterselie.