Gepofte knolselderij, chinatasaus, puree van walnoot, brandnetelkaas en selderij-chips

Gepofte knolselderij, chinatasaus, puree van walnoot, brandnetelkaas en selderij-chips
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
10 personen
Servings
10 personen
Gepofte knolselderij, chinatasaus, puree van walnoot, brandnetelkaas en selderij-chips
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
10 personen
Servings
10 personen
Ingredients
Knolselderie
Walnotenboter
Chips
Brandnetelkaas
Chinatasaus
Servings: personen
Instructions
Knolselderie
  1. Verwijder de schil, de wortels en andere oneffenheden van de knol. Neem een stuk aluminiumfolie, waarin de knolselderij verpakt moet worden en leg de knol hierop. Pureer de knoflookteentjes, vermeng met roomboter en wrijf de knol in met dit mengsel. Kruid met zeezout, peper, tijm, laurierblaadjes en leg een stukje roomboter boven op de knol.
  2. Pak het geheel goed in met aluminiumfolie, zodat er geen stoom kan vrijkomen. Plaats de knol in een ovenschaal en zet deze in oven van 200°C. Bak de knol in 2 uur boterzacht (na 1 uur knol omdraaien). De knol is goed gaar door er met een satéprikker in te prikken, deze moet er gemakkelijk in glijden.
  3. Haal de folie van de knolselderij. Snijd de gare knolselderij in 5 schijven van 1 cm en verdeel elk stuk in vieren. Bewaarde de afsnijdsels voor de saus. Bewaar de parten afgedekt in de warmhoudkast.
Walnotenboter
  1. Leg de noten 8 min in een oven van 175°C, schud na 4 min even om.
  2. Hak de walnoot zo fijn als mogelijk. Prak de walnoten samen met de appelstroop door de boter, breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken goed intrekken door het nog een uurtje op de werkbank te laten staan.
Chips
  1. Maak knolselderij schoon verwijder de schil. Snij de knol op mandoli-ne in flinterdunne plakjes 1mm. Doe de plakjes met de bloem in een kom en hussel dit goed door elkaar. De plakjes moeten aan beide zijde met bloem bekleed zijn. Doe over in een zeef en verwijder de overtollige bloem.
  2. Frituur de knolselderij schijfjes in 2 à 3 min op 170°C mooi goudbruin. Bewaar de chips in een kom bekleed met keukenpapier.
Brandnetelkaas
  1. Haal de kaas uit de koeling en rasp de kaas met grove rasp en bewaar tot gebruik in koeling. Haal 30 min voor gebruik uit de koeling.
Chinatasaus
  1. Verwarm de gepureerde afsnijdsels van de knolselderij in de groentebouillon. Laat even trekken.
  2. Stoof de sjalot in een beetje boter op klein vuur en laat karamelliseren. Voeg een beetje olie toe, leg de paprikapoeder hierin en verhit op laag vuur (myoteren). Voeg de groentebouillon (met de knol) toe, zorg dat dit min 2 dl is. Voeg als laatste Sambai azijn toe. Laat 5 min op klein vuur trekken.
  3. Zeef de saus en breng op smaak met peper en zout en bewaar tot gebruik.
Recipe Notes

Afwerking:
. Verwarm de Chinatasaus en bind deze licht met koude boter.
. Besmeer de stukjes knolselderij dun met walnoten-roomboter.

Indekken:
Dek in met een warm wit diep bord met een mes en vork.

Presentatie:
Zie foto: Leg 2 stukjes knolselderij in het bord. Verdeel de Chinata saus rondom de knolselderij parten. Bestrooi de knol met geraspte brandnetelkaas. Versier dit vegetarisch gerecht met enkele krokant gebakken knolselderij-chips. Garneer met een blaadje bladpeterselie.