Ingredients
Wortelsoep
- 100 g ui
- 10 g knoflook 2 tenen
- 500 g winterwortel
- 1 st rode paprika
- 1 st bleekselderiestengel
- 1 stengels rode peper klein
- 1 st zoete aardappel
- 50 g boter
- 1 dl witte wijn
- 2 takjes tijm 5 cm
- 1,2 l kippenbouillon
Geitenkaas
- 100 g geitenkaas
- 5 el room
Spek
- 150 g gerookt spek
Amandelen
- 50 g amandelen
Andijvie
- 75 g andijvie
Servings: personen
Instructions
Wortelsoep
- Snipper de ui en knoflook. Snijd de wortel, paprika en bleekselderij in plakjes. Snij het pepertje doormidden, verwijder zaadlijsten en snijd fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Fruit de ui en knof-look in een soeppan in de boter. Voeg de klein gesneden wortel, bleekselderij, paprika, pepertje, de blaadjes van de tijm en zoete aardappel toe en bak dit ongeveer 10 minuten mee zonder te ver-kleuren.
- Blus af met witte wijn en voeg bouillon toe. Laat de soep ongeveer 45 min op klein vuur trekken. Pureer de soep met staafmixer mooi glad.
- Zeef de soep en druk het wortelrestant door bolzeef.
Geitenkaas
- Snijd de geitenkaas in kleine blokjes en laat 30 min in slagroom ‘we-ken’. Pureer dit room-kaas mengsel romig met de staafmixer. Be-waar tot gebruik.
Spek
- Snijd het spek in reepjes en bak deze in de pan krokant. Bewaar tot afwerking
Amandelen
- Sla de amandelen in grove stukken en rooster deze even in een droge pan. Bewaar tot afwerking.
Andijvie
- Maak de andijvie schoon en snijd deze in fijne ringen en bewaar tot afwerking.
Recipe Notes
Afwerking:
Verwarm de soep.
Indekken:
Dek in met een warm klein wit diep soepbord met een soeplepel.
Presentatie:
Zie foto: Schenk de soep in het bord. Garneer met 1 el geitenkaas. Leg de andijvie in de soep en strooi daar de spekjes en amandelen op.