Flan met aardbeien en Romanoffsaus

Flan met aardbeien en Romanoffsaus
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Flan met aardbeien en Romanoffsaus
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Ingredi├źnten
caramel
flan
Romanoffsaus
Porties:
Instructies
caramel
  1. Doe de suiker met water in een pan en laat het mengsel bij matige hitte al roerend licht bruin verkleuren. Neem van het vuur en verdeel de caramel in 10 vormpjes (van 100 ml).
flan
  1. Klop de eieren luchtig. Klop hierbij de citroenrasp, de melk en vanille. Giet het mengsel in de vormpjes met caramel, plaats deze in een bak met heet water, dek af met aluminiumfolie en zet in een voorverwarmde oven op 175 graden. Bak de vorm-pjes af gedurende 60 minuten en laat afkoelen. (zorg dat het aluminiumfolie niet gaat zweven door de hete luchtstroom en verzwaar het met houten lepels)
Romanoffsaus
  1. Maak de aardbeien schoon en cutter ze met de likeur in de keukenmachine. Klop de slagroom met de beide suikers op tot yoghurtdikte. Spatel het aardbeienmengsel door de slagroom.
  2. Maak de overige aardbeien schoon en halveer ze.
Notities

Indekken:

Neem koude langwerpige bordjes en dek in met een dessertlepel en vorkje.

 

Afwerking:

Stort de flan op een bordje.

Plaats hiernaast een spiegel saus en drapeer hierop een aantal halve aardbeien.