Klassieke garnalen cocktail
Porties |
10personen |
|
|
Ingrediënten
Saus
- 100gr mayonaise
- 3el ketchup
- 2el cognac
- 2el gembersiroop
- 2el droge sherry
- 110gr room
- 1tl worcestersaus
- peper en zout
- citroensap
Vulling
- 2st Tomaat:
- 1,5st citroen
- 2,5st ei
- 600gr Noorse garnalen
Afwerking
Instructies
Saus
- Roer de mayonaise, de ketchup, de gembersiroop, de sherry en de cognac tot een egale massa. Klop de room stijf en meng deze onder de saus. Breng alles op smaak met Worcestersaus, peper, zout en wat citroensap. Bewaar afgedekt in de koeling tot gebruik.
Vulling
- . Ontvel de tomaten en verwijder de pitjes. Snijd het tomatenvlees brunoise 5x5mm. . Was de citroenen en snijd in totaal 10 parten. Verwijder voorzichtig de pitjes. . Kook het ei hard, spoel het koud af en pel het ei. Snijd elk hele ei in vier parten. . Spoel de garnalen onder koud water en laat uitlekken in een zeef en dep verder droog met keukenpapier.
Notities
Afwerking:
Scheur de sla klein.
Indekken:
Dek in met een cocktail coupe met kleine lepel en vork.
Presentatie:
Zie foto: Leg wat sla onder in de coupe en daarop de garnalen. Bedek dit met de cocktailsaus en leg daarop de tomaat en 1 garnaal. Strooi er wat paprikapoeder over. Plaats een part ei rechtop tegen rand. Snijd het citroen part in en plaats dit ‘vast’ op de rand van het glas. Garneer met een takje kervel.