Romige komkommersoep met rauwe ham

Romige komkommersoep met rauwe ham
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
10 personen
Servings
10 personen
Romige komkommersoep met rauwe ham
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
10 personen
Servings
10 personen
Ingredients
Soep
Ham
Koriander
Afwerking
Servings: personen
Instructions
Soep
  1. Was de komkommers. Snijd er op de snijmachine 20 zeer dunne plakjes van 2 mm af. Strooi er wat zout over en bewaar deze voor garnering. Schil de komkommers voor de helft. Snijd de komkommers in de lengte door midden en verwijder de zaadresten. Snijd de komkommer in stukjes. Snipper de sjalot. Verhit boter in een soeppan en fruit de sjalot 2 min. Voeg de stukjes komkommer toe en bak nog even mee. Voeg de warme bouillon toe en laat de soep 15 min zacht pruttelen. Voeg de crème fraîche toe. Mix de soep met de staafmixer of in de blender. Bewaar tot gebruik.
Ham
  1. Snijd de rauwe ham in kleine stukjes en bak deze kort even in een hete koekenpan. Bewaar tot gebruik.
Koriander
  1. Hak de korianderblaadjes fijn en bewaar tot gebruik.
Recipe Notes

Afwerking:
. Verwarm de soep en breng op smaak met peper en een beetje zout (er komt straks nog ham bij !). De soep moet niet te warm geserveerd worden, dan komen de smaken beter tot zijn recht.
. Hak de koriander fijn.

Indekken:
Dek in met een warm wit klein soepbord en soeplepel.

Presentatie:
Zie foto: Schenk de soep in het bord. Leg er 2 schijfjes komkommer op. Maak met 2 koffielepeltjes 2 quenelles van crème fraîche en leg deze op de komkommerschijfjes. Garneer met gebakken ham en koriander.