Ingredients
Spring-roll
- 40 g glasnoedels
- 70 g kipfilet
- 70 g varkenslapje
- 25 g wit van prei
- 1 st lenteui
- 1 teen knoflook
- 0,5 cm gember
- 0,5 el reuzel
- 25 g taugé
- 1 el sojasaus
- peper en zout
- 10 st loempiavel
Summer-roll
- 25 g glasnoedels
- 75 g wortel
- 1 st puntradijs
- 25 g rode kool
- 1/4 st rode paprika
- 1/4 st gele paprika
- 1/4 st komkommer
- 25 g taugé
- zonnebloemolie
- 5 st rijstpapier rond
- peper
zoetzure saus
- 100 g ui
- 1/2 st rode paprika
- zonnebloemolie
- 20 g suiker
- 1 el rijstazijn
- 1 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 1 el tomatenpuree
- 1 scheutje water
- 1 tl maizena
- 1 mespunt chilipoeder
- 3 el sinaasappelsap
Servings: personen
Instructions
Spring-roll
- Doe de glasnoedels in een pan met kokend water en laat ze er ong. 10 min in liggen. Spoel koud af en zet tot gebruik weg.
- Snijd de kipfilet en het varkenslapje brunoise (5 x 5 mm). Snijd de prei julienne en snijd de lente-ui in fijne ringetjes. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember.
- Bak het kip en varkensvlees aan in een koekenpan met de reuzel. Voeg daarna de prei, lente-ui, taugé, knoflook en gember toe. Neem glasnoedels meng ze onder de massa in de pan en voeg een lepel sojasaus toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep een lepeltje van het mengsel op een loempiavel (15 x 15 cm) in het midden en bestrijk ze aan de zijkanten met wat water, vouw de zijkanten 2,5 cm naar elkaar toe en draai voorzichtig strak bij elkaar tot een loempia van 10 cm lengte. Maak 10 loempia’s en bewaar deze in de koeling tot gebruik.
Summer-roll
- Doe de glasnoedels in een pan met kokend water en laat ze er ong. 10 min in liggen. Spoel koud af en zet tot gebruik weg.
- Was de groenten en schil de wortel, de andere groenten blijven ongeschild. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en ontdoe deze van zaadlijsten. Snijd de radijs in plakjes en de wortel, kool, komkommer en paprika in zeer fijne julienne van 5 cm lengte.
- Wel het rijstpapier ong. 10 sec in warm water in een platte schaal tot het transparant wordt. Leg het ronde rijstpapier op een vochtige theedoek en verdeel de glasnoedels, de groenten en taugé over de 2 vellen. Kruid met wat peper. Vouw de zijkanten naar het midden en vouw het vel strak dicht tot een loempia van 10 cm lengte. Maak 5 loempia’s en bewaar in de vochtige theedoek.
Zoetzure saus
- Snipper de ui zeer fijn. Schil de paprika en snijd zeer klein. Fruit de ui en de paprika in een scheutje olie. Doe de overige ingrediënten bij elkaar en mix glad. Voeg het toe aan de ui en paprika en laat wat inkoken. Bewaar tot gebruik.
Recipe Notes
Afwerking:
. Frituur de spring-roll loempia’s in 3 min tot goudbruin op 170°C.
. Verwarm de zoetzure saus.
. Snijd de summer-roll loempia’s elk schuin doormidden.
. Vul 10 kleine schaaltjes met wat sojasaus.
Indekken:
Dek in met een warm langwerpig bord met kleine mes en vork.
Presentatie:
Zie foto: Leg wat saus op het bord en leg de spring-rol erop. Leg er 2 stukjes summer-rol tegen aan en zet het schaaltje saus erbij. Garneer met wat koriander.