Carpaccio van tonijn

Carpaccio van tonijn
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Carpaccio van tonijn
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
Kletskop
Zoetzure komkommer
Avocadocrème
Wasabi crunch
Porties: personen
Instructies
Kletskop
  1. Doe de saus, de boter en de poedersuiker in een kleine pan en ver-warm tot de boter gesmolten is. Roer tot een egaal mengsel. Haal de pan daarna van het vuur. Zeef de bloem, voeg toe en roer tot een glad beslag. Doe zout bij het beslag en maak het beslag met een beetje citroensap iets minder zoet.
  2. Maak op een met bakpapier bekleedde bakplaat 10 rondjes van 3 cm en 1mm dik. Bestrooi de rondjes met beide kleuren sesamzaad. Bak af in 8-10 min in de grote oven van 170°C. Laat afkoelen, haal van de plaat en leg tussen keukenpapier.
Zoetzure komkommer
  1. Was de komkommer. Schil met behulp van de dunschiller 10 dunne lange linten van de komkommer. Gebruik alleen het buitenste deel van de komkommer, stop bij de zaadlijst. Halveer de linten in de lengte. Zorg dat er 30 linten van ongeveer 10 cm lengte zijn.
  2. Maak een marinade: halveer de chilipeper en verwijder het zaad. Snijd het in flinterdunne stukjes en meng het met de rijstazijn, honing en poedersuiker. Leg de komkommerlinten 30 min in de marinade.
Tonijncarpaccio
  1. Vries de tonijn licht aan. Snijd deze met de snijmachine in plakjes van 5mm. Bewaar afgedekt in de koeling.
Avocado crème
  1. Halveer de avocado`s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Pureer dit met de staafmixer en breng op smaak met citroensap to een gladde crème. Breng op smaak met peper en zout en schep de massa in een spuitzak. Wikkel deze in aluminiumfolie (om verkleuring te voorkomen) en bewaar in de koe-ling.
Wasabi crunch
  1. Hak de wasabi-nootjes een beetje grof. Bewaar deze op de werk-bank.
Notities

Afwerking:
. Laat de komkommerlinten uitlekken. Maak er rolletjes van.
. Maak de sla aan met wat olijfolie en kruid met wat peper en zout.

Indekken:
Dek in met een 8-kantig kleine bord met een mes en vork.

Presentatie:
Zie foto: Leg op ieder bord 3 plakjes tonijn en bestrooi met peper en zout. Zet er 2 komkommerrolletjes bij. Spuit wat avocado crème bij de tonijn. Verdeel wat gemengde sla over de borden bij de tonijn en garneer met de wasabi crunch en een kletskopje.