Ingredients    
                
        Citroen    
                - 1 st citroen
 - citroensap
 
        Suikerstroop    
                - 1,5 g bladgelatine
 - 0,5 dl appelsap
 - 0,5 dl water
 - 70 g suiker
 - 1 dl Nozem
 
        Gekonfijte citroen    
                - 50 g suiker
 - 2,5 dl water
 - 1 el suiker
 - 1 tl Chilivlokken
 - 30 g eiwit
 
        Munt    
                - 10 st muntblaadjes
 
        Afwerking    
                - 1,5 dl prosecco
 
        
    Servings: personen
    
                
        Instructions    
                
        Citroen    
                - Was de citroen en haal met zesteur 20 mooie zestes van citroen.
 - Pers de citroen uit en vul bij met citroensap tot 1dl.
 
        Suikerstroop    
                - Week het gelatineblaadje in koud water.
 - Verwarm appelsap, water en suiker in een pan tot de suiker al roe-rend opgelost is. Laat 1 min doorkoken. Neem de pan van het vuur en laat wat afkoelen.
 - Voeg de uitgeknepen gelatine blaadjes toe. Roer kort tot de gelatine is opgelost. Voeg het citroensap toe. Zet op ijswater in koeling en voeg Nozem toe. Zet koud weg.
 
        Gekonfijte citroen    
                - Doe de citroen zeste in een pan en zet de citroen zeste onder water. Breng aan de kook en zet pan op werkbank en laat 10 minuten staan.
 - Breng suiker in water aan de kook, voeg de voorgekookte zestes toe kort doorkoken 1 min en zet 10 min op de werkbank. Zeef de zeste uit het suikerwater, droog op een handdoek en leg op bakpa-pier. Laat 10 minuten rusten en afkoelen.
 - Voeg 1 eetlepel suiker toe en hussel het geheel goed door elkaar, verdeel de zestes over bak papier en laat op werkbank liggen tot afwerking
 - Doe suiker siroop in ijsmachine en voeg de Chilivlokken toe. Draai nu sorbet in machine. Klop ondertussen het eiwit bijna stijf en spatel het halverwege de bereiding door de sorbet.
 
        Munt    
                - Leg de munt in een bakje met ijswater in de koeling. Haal net voor het uitserveren uit het water en dep even droog.
 
        Recipe Notes    
                Indekken:
Dek in met een koude champagne flûtes met een sorbetlepel.
Presentatie:
Zie foto: Doe 2 bolletjes sorbet in het glas, voeg prosecco toe en garneer met 2 zestes citroen en een blaadje munt.