Rabarber sorbet

Rabarber sorbet
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
10 personen
Servings
10 personen
Rabarber sorbet
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
10 personen
Servings
10 personen
Ingredients
Chips
Sorbet
Garnering
Servings: personen
Instructions
Chips
  1. Schil de rabarber. Maak daarna met een dunschiller 5 dunne repen rabarber van 20 cm in de lengte. Breng het water met de suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Leg vervolgens de slierten rabarber 3 min in het warme suikerwater. Haal ze er uit en leg ze op een ovenschaal met bakmatje. Zorg ervoor dat de slierten plat op het matje komen te liggen. Droog ze vervolgens 1 uur in een oven van 95°C. Controleer na 1 uur of ze hard zijn.
Sorbet
  1. Snijd de schoongemaakte rabarber in stukken van 2 cm. Snijd het vanille stokje open en schraap het merg eruit. Week de gelatine in koud water. Maak de aardbeien schoon. Breng de rabarber, vanillestokje en merg, aardbeien en de suiker in een gesloten pan aan de kook. Laat zachtjes koken tot de rabarber zacht is. Haal vervolgens het vanillestokje eruit en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Laat het mengsel afkoelen en voeg eventueel nog wat suiker toe. Doe alles in een keukenmachine en draai er een gladde massa van. Draai sorbet in de ijsmachine.
Recipe Notes

Indekken:
Dek in met een koud cocktailglas en sorbetlepel.

Presentatie:
Zie foto: neem een cocktailglas en leg er een bolletje rabarberijs in.
Breek de chips in lange stukken en steek deze in het ijs, garneer af met een blaadje munt.