Ingredients
Saus
- 200 gr sjalot
- 40 gr boter
- 4 st kruidnagel
- 4 st blad laurier
- 2 dl witte wijn
- 2 el thanh H17 Sligro, Thaise vissaus
- 1 dl melk
- 4 dl room
- peper en zout
vis
- 750 gr kabeljauwhaas zonder vel
Afwerking
Servings: personen
Instructions
Saus
- Snipper de sjalot en bak deze aan in de boter. Voeg vervolgens de kruidnagel en laurier toe, bak deze goed aan en blus vervolgens af met witte wijn en de visbouillon. Voeg daarna de melk en de room toe en laat inkoken tot gewenste dikte. Zeef de saus en breng op smaak met peper en zout.
Groente
- Maak de prei schoon en gebruik alleen het witte gedeelte. Kook de prei in zijn geheel 3 min in water. Laat afkoelen. Knip het nori-vel in de lengte door en strijk het in met water. Omwikkel de prei precies 1 keer hiermee. Schil de koolrabi, snijd op snijmachine in plakken van 5 mm en daarna in blokjes van 5 mm. Snipper de sjalot zeer fijn en bak deze aan in boter.
Vis
- Snijd de kabeljauw in 10 gelijke stukken.
Recipe Notes
Afwerking (15 min voor uitserveren !):
. Bak de (rauwe) koolrabi in boter mooi bruin en voeg de sjalotten toe.
. Snijd de prei in 30 schijfjes van 1 cm en leg in de warmhoudkast.
. Bak de kabeljauw in boter mooi bruin, breng op smaak met peper en zout.
. Verwarm de saus. Klop de saus net voor het uitserveren op met de staafmixer, want er moet een mooie spiegel saus op het bord komen.
Indekken:
Dek in met een warm grijs diep designbord met vismes en vork.
Presentatie:
Zie foto: Maak in het midden van het bord een spiegel saus Ø 10 cm. Leg de vis half in de saus en dresseer de koolrabi aan de andere kant van de saus. Leg 3 stuks prei rond de koolrabi en garneer af met de Affilla cress.