Romige soep van kropsla met zalm

Romige soep van kropsla met zalm
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
10 personen
Servings
10 personen
Romige soep van kropsla met zalm
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
10 personen
Servings
10 personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Soep: Verwarm de gevogeltebouillon. Pluk de bladeren van de sla en verwijder de grove nerven. Was de sla enkele malen zodat er geen zand meer over blijft. Snij het spek in kleine stukjes. Snipper de sjalot en de knoflook en fruit deze samen met de spekjes aan in olijfolie. Voeg beetje bij beetje de sla toe en blijf roeren totdat de sla een beetje geslonken en een daarmee wat gegaard is. Voeg de warme gevogeltebouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat nog zachtjes 15 minuten koken met de deksel op de pan. Pureer de soep daarna mooi glad met de staafmixer.
  2. Garnering: Ontvel de zalm, verwijder eventuele vetranden en snijd hem brunoise (< 5mm) tot tartaar. Snipper de sjalotjes ragfijn en spoel even in zeef onder warm water en laat uitlekken. Meng de zalm met de sjalot en breng op smaak met peper, zout en beetje olijfolie. Denk af met folie en zet in koeling tot gebruik.
  3. Afwerking: Verwarm de soep, voeg de slagroom toe en breng goed op smaak met peper, zout, cayennepeper en kippenbouillon poeder. Indien nodig de soep nog een beetje binden met roux.
  4. Indekken: Neem warme rode soepborden en dek in met de kleine soeplepel.
  5. Presentatie: Plaats 1 eetlepel zalm in het middel en schenk de soep er om heen. Garneer af met cress.