Scholrolletje met tapenade van olijven, tomaat, paprika en courgette

Scholrolletje met tapenade van olijven, tomaat, paprika en courgette
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Scholrolletje met tapenade van olijven, tomaat, paprika en courgette
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
Visrolletje
Tomatensaus
Paprika en courgette
Afwerking
Porties: personen
Instructies
Visrolletje
  1. Maak een tapenade door kleingesneden olijven, basilicum en ansjovisfilets te pureren met een staafmixer. Voeg eventueel iets olijfolie toe om de massa smeuïger te maken.
  2. Maak de scholfilets schoon en kruid de graatkant met vers gemalen zwarte peper. Verdeel in 10 stukjes vis om rolletjes van te maken. Strijk de graatkant in met een laag tapenade en rol op van kop naar staartzijde.
  3. Spoel de rozemarijn af, punt de steel aan en zet hiermee het rolletje vast. Bewaar afgedekt in koeling.
Tomatensaus
  1. Ontvel de tomaten, snijd in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd de parten in grove stukken. Maak knoflook en sjalot schoon en snipper beide.
  2. Fruit beide glazig in een scheut olijfolie op laag vuur. Voeg de tomaten en de witte wijn toe. Laat het geheel inkoken tot de wijn grotendeels verdampt is. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar tot afwerking.
Paprika en courgette
  1. Brand de schil van de paprika met een crème brulee brander tot deze grotendeels zwart geblakerd is. Verwijder de schil en zaadlijsten.
  2. Snijd de paprika in vierkantjes. Haal 20 bolletjes uit de courgette met een pommes parisienne steker Ø 1½ cm.
Notities

Afwerking:
. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking in licht gezouten water. Giet af door zeef en meng er in het zeef een beetje extra vierge olijfolie door.
. Doe de saus in een glazen schaal, waar de visrolletjes net los inpassen. Leg de visrolletjes op de saus en bestrooi licht met zeezout. Laat dit 20 min garen in een oven van 150°C (met 50% hete lucht en 50% stoom).
. Bak paprika en courgette ong 5 min (ieder apart), in een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.

Indekken:
Dek in met een warm grijs designbord met visbestek.

Presentatie:
Breng wat pasta midden op het bord aan en leg een rolletje vis erop. Leg wat tomatensaus tegen het visrolletje. Garneer met wat stukjes paprika en 2 bolletjes courgette.