Semifreddo van Cara Crakine

Semifreddo van Cara Crakine
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Semifreddo van Cara Crakine
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
Semifreddo
Praliné
Porties: personen
Instructies
Semifreddo
  1. Verwarm de melk tot 80°C en haal de pan van het vuur. Giet in delen de melk bij de Cara Crakine. Roer iedere keer met een spatel tot de melk volledig is opgenomen. Meng als laatste goed met een garde. Verwarm eiwit met suiker au bain-marie tot 65°C en sla daar-na in 10 á 15 min met keukenmachine/mixer koud en stijf. Klop de room lobbig. Spatel eerst 1/3 deel van het eiwit onder het Cara Crakine mengsel en daarna het overige eiwit. Spatel tenslotte de room erdoor. Verdeel over 10 amuse glaasjes en zet in diepvries.
Praliné
  1. Rooster de hazelnoten in een oven van 160°C gedurende 10 min. Hak de noten fijn. Doe water in een kleine pan met dikke bodem en voeg de suiker toe. Zet op matig vuur en laat de suiker onder roeren oplossen. Verwijder eventuele kristallen aan de wand met een kwast met warm water. Stop met roeren als de suiker is opgelost en verwarm tot lichtbruine karamel (ongeveer 150°C). Haal van het vuur en roer de hazelnoten erdoor. Strijk uit op een plaat en laat stollen. Hak of maal de praliné fijn.
Notities

Afwerking:
Kijk hoever de semifreddo bevroren is. Als deze volledig be-vroren is moet de semifreddo voor gebruik eerst 15 min in de koeling staan. Anders kan deze direct uit de diepvries worden geserveerd.