Ingredients
sorbet
- 120 g water
- 120 g suiker
- 2 el citroensap
- 280 g aardbeien
- 160 g frambozen
- 80 g fraise de bois (aardbeienlikeur)
- 20 g eiwit (van ½ ei)
garnering
- 50 g aardbeien
- 10 st muntblaadjes
Servings: personen
Instructions
- Breng het water, de suiker en het citroensap aan de kook. Maak de aardbeien en frambozen schoon en spoel ze goed af. Doe het fruit, het watermengsel en de fraise de bois in de keukenmachine en pureer dit. Zeef de fruitcoulis en laat afkoelen. Draai er een smeuïge sorbet van.
- Klop het eiwit in een vetvrije kom met garde bijna stijf en spatel dit, op het moment dat de sorbet wat stijver begint te worden, door de sorbet. Maak de sorbet af.
garnering
- Maak de aardbeien schoon, halveer en bewaar tot gebruik als garnering.
- Leg de blaadjes munt in water in de koeling
Recipe Notes
Indekken:
Dek in met een koud ovaal sorbetglas en sorbetlepel.
Presentatie:
Schep een bolletje ijs in het glas en garneer met een stukje aardbei en een blaadje munt.