Sorbet van venkel met mint en citrus

Sorbet van venkel met mint en citrus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Sorbet van venkel met mint en citrus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediƫnten
Venkel
Venkelsorbet
Porties: personen
Instructies
Venkel
  1. Snij het loof van de venkel en bewaar voor garnering. Hak de venkelknol fijn.
Venkelsorbet
  1. Doe water en suiker in een pan. Verwarm matig om suiker roerend met een pollepel op te lossen. Voeg daarna de gehakte venkel toe, laat 20 minuten zachtjes trekken (niet koken). Pers de sinaasappel en de limoen uit. Voeg op het allerlaatste moment de blaadjes van de munt, sinaasappelsap en limoensap toe. Mix alles in blender en passeer door zeef. Roer koud op ijswater en voeg Pernod toe.
  2. Draai sorbet in de ijsmachine.
  3. Klop ondertussen het eiwit in een vetvrije kom met garde bijna stijf en spatel op het moment dat de sorbet wat stijver begint te worden het eiwit erdoor. Maak de sorbet af.
Indekken
  1. Neem koud whiskyglas (tumbler) en dek in met sorbetlepel.
Presentatie
  1. Schep 1 ovale quenelle ijs in het glas en garneer af met het groen van de venkel.