Sinaasappel bavarois

Sinaasappel bavarois
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Sinaasappel bavarois
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Was de sinaasappels. Haal met een zesteur reepjes schil van de sinaasappels zonder dat er wit aan zit. Blancheer de reepjes 5 minuten in kokend water en spoel goed af. Herhaal dit 2 keer met nieuw water. Los de suiker op in het hete water en konfijt de reepjes zodat deze gaan glanzen.
  2. Haal de reepjes uit het water. Hak de helft fijn en houd de rest voor garnering apart.
  3. Snijd de sinaasappelpartjes tussen de vliesjes uit en snijd in kleinere stukjes. Bewaar het sap.
  4. Klop de slagroom stijf.
  5. Week gelatine in koud water. Breng de melk, de suiker en de vanille essence aan de kook. Haal van het vuur en los de uitgeknepen gelatine in de melkmassa op.
  6. Klop het eigeel met de suiker los. Giet de melkmassa in een dun straaltje en continue kloppend door de ei/suiker-massa. Meng daarna sinaasappelstukjes, het opgevangen sinaas-appelsap, de fijngehakte zestes en de Grand Marnier er door. Spatel tenslotte de slagroom er door
  7. Knip 10 kleine rondjes bakpapier, smeer deze in met boter en bedek daarmee de bodem van 10 soufflé-bakjes (porse-leinen) van Ø8cm. Vul dan de bakjes met het mengsel en laat ze opstijven in de koeling.
  8. Schil de bloedsinaasappels en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang het sap op. Bind met Xantana met een staafmixer tot gelei. Doe deze in een spuitflesje en bewaar tot gebruik.
Notities

Afwerking:
Dompel de bodem van de vormpjes even in heet water en haal de bavarois voorzichtig uit de vormpjes.

Indekken:
Dek in met een koud rechthoekig wit bord met lepel en vork.

Presentatie:
Leg aan de rechterkant de bavarois. Leg aan de linkerkant 3 partjes bloedsinaasappel. Leg de overgebleven zestes op de bavarois. Garneer het bord met enkele druppels sinaasappelsap.