Vissoep met sinaasappel

Vissoep met sinaasappel
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Vissoep met sinaasappel
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
Soep
Vis
Sinaasappel
Kaaskletskopje
Porties: personen
Instructies
Soep
  1. Snijd de ui, sjalot en knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en smoor alles 4 min op laag vuur. Voeg de bouillon, de vissaus, de paprikapoeder en de tomatenpuree toe en laat 5 min zachtjes koken. Bewaar de soep tot gebruik.
Vis
  1. Snijd de zeewolf in brunoise (1,5 cm). Bewaar in de koeling.
Sinaasappel
  1. Rasp de sinaasappels (er zijn 2 tl rasp nodig voor 10 pers). Pers vervolgens de sinaasappels uit. Bewaar beide tot gebruik.
Kaaskletskopje
  1. Maak op een plaat met bakfolie 10 platte rondjes (Ø 6cm) van de Parmezaanse kaas. Zet deze ong 5 min in de oven op 170°C tot ze een goudgele kleur hebben. Blijf er bij dat ze niet verbranden! Haal ze dan gelijk uit de oven en buig ze over een rond houtje. Leg ze daarna in keukenpapier in een afgesloten doos.
Notities

Verwerking:
Verwarm de soep. Doe de vis, de rasp en het sap in de soep en laat 2 min pruttelen totdat de vis gaar is. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Indekken:
Dek in met een warm schuine witte kommetje met soeplepel.

Presentatie:
Zie foto: Schenk de soep in het kommetje en garneer met wat fijngesneden peterselie en hang het kletskopje over de rand.