Sushi-rijst met scampi

Sushi-rijst met scampi
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Sushi-rijst met scampi
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediƫnten
Zeekraal tapenade
Sojasaus
Afwerking
Porties: personen
Instructies
Sushi-rijst
  1. Was alle sushi rijst in voldoende water tot het water helder wordt, giet af en laat de rijst daarna 15 minuten uitlekken in een zeef.
  2. Kook 120 gr van de sushi-rijst op laag vuur in het water, het zout en het oranjebloesemwater gedurende 12 min tot het water geheel is opgenomen.
  3. Kook 120 gr van sushi rijst op laag vuur in de kokosmelk gedurende 12 min totdat de melk is opgenomen. Blijf roeren vanwege het risico voor aanbranden.
  4. Meng de twee rijstsoorten en voeg nog wat kokosmelk toe als dat nodig is. Breng op smaak met een beetje sushi azijn, peper en zout. Bewaar tot gebruik afgedekt in warmhoudkast.
Zeekraal tapenade
  1. Frituur de Nori-vellen kort in kleine porties. Snijd ze meteen daarna fijn in kleine stukjes (het moet krokant zijn).
  2. Snijd de zeekraal en de sjalot heel fijn.
  3. Rasp de verse gember. Meng alle andere ingrediƫnten bij elkaar.
Fruit
  1. Snijd mooie partjes uit de geschilde sinaasappel en de ontvelde pruimen. Breng de pruimen op smaak met poedersuiker
Saus
  1. Bind de sojasaus met wat koudbinder tot sausdikte.
Notities

Afwerking:
Halveer de scampi in de lengte. Snipper de sjalot en fruit deze met de scampi in wat olie. Breng op smaak met peper en zout.

Indekken:
Dek in met een warm blauw designbord met mes en vork.

Presentatie:
Zie foto: Neem een rechthoekig vormpje en druk hierin een laagje rijst aan. Leg daarop twee halve scampi en daarop de tapenade. Leg een sinaasappel partje in het midden en aan weerszijden een partje van de pruim. Garneer met 2 halve blaadjes oesterleave. Trek de streep van de sojasaus aan een zijde van het gerecht. Doe dit met de vocht van de tapenade aan de andere zijde.