Aardbeien tiramisu

Aardbeien tiramisu
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Aardbeien tiramisu
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
biscuitbodem
aardbeiensiroop
gelatinemengsel
vulling
afwerking
Porties: personen
Instructies
biscuitbodem
  1. Klop het eigeel met de suiker en het vanille extract.
  2. Klop in een schone kom de eiwitten stijf en voeg tijdens het kloppen een beetje zout en de resterende suiker toe tot alles goed gemengd is. Schep daarna voorzichtig de eiwitten door het eidooiermengsel.
  3. Zeef de bloem boven het eimengsel en schep dit er eveneens voor-zichtig doorheen.
  4. Doe het beslag in twee met bakpapier beklede bakplaten als een laag (na het bakken moet er ongeveer 1 cm dikke bodem zijn). Bak het beslag 25 à 30 minuten op 150°C en controleer met een saté-prikker de gaarheid. Laat daarna afkoelen op de werkbank.
aardbeiensiroop
  1. Maak de aardbeien schoon. Week de gelatine in koud water. Breng het citroensap, de aardbeien en de kristalsuiker in een steelpannetje aan de kook. Laat 5 min doorkoken (eventueel even glad pureren), voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en laat afkoelen. Houd de hoeveelheid van 4 eetlepels siroop apart voor garnering achteraf.
gelatinemengsel
  1. Week de gelatine in koud water. Verwarm de Limoncello en los er de gelatine blaadjes in op. Voeg hier de helft van de aardbeiensiroop aan toe.
vulling
  1. Maak de aardbeien schoon, snijd in kwarten en marineer iets met Limoncello.
  2. Roer de kwark met de mascarpone en de geklopte slagroom door elkaar.
  3. Trempeer een van de twee bodems van biscuit met voldoende aardbeiensiroop. Leg de aardbeien op de eerste laag.
  4. Voeg het gelatine mengsel toe aan het mascarpone mengsel en schenk de helft ervan over de laag aardbeien.
  5. Dek af met de volgende laag biscuit (ook getrempeerd met vol-doende aardbeiensiroop). Schenk daaroverheen de rest van het mascarpone mengsel en laat afkoelen.
afwerking
  1. Klop de slagroom met een beetje poedersuiker stijf en bewaar in een spuitzak met een groot kartel-spuitmondje.
  2. Maak de aardbeien schoon en maak kleine partjes voor garnering.
Notities

Indekken:
Dek in met koude blauwe bord en dessert mes, lepel en vork.

Presentatie:
Snijd de tiramisu na het afkoelen in voldoende stukken. Maak met aardbeiensiroop een royale veeg over het bord. Plaats een stuk tiramisu midden op het bord. Leg er in waaiervorm enkele aardbeien partjes erop en spuit aan een kant een toef slagroom.