Appelroosjes op een crème van honing

Appelroosjes op een crème van honing
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Appelroosjes op een crème van honing
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
Appelroosjes
Crème
Garnering
Porties: personen
Instructies
  1. Was de appels en haal het klokhuis eruit met het appelboor. Snijd daarna verticaal doormidden. Snijd de appels in zeer dunne schijfjes en doe de schijfjes in een kom. Meng het ci-troensap, aangelengd met kokend water tot de schijfjes net bedekt zijn. Laat 1 min staan en laat de appelschijfjes vervolgens goed uitlekken in een zeef.
  2. Snijd de bladerdeegplakjes in 4 repen en plak 2x 2 repen in de lengterichting aan elkaar tot 2 lange repen. Roer de abri-kozenjam los met 3 el water en bestrijk het deeg hiermee aan één zijde.
  3. Leg 10 appelschijfjes met de bolle kant naar boven, dak-pansgewijs naast elkaar op de rand van het deeg (aan de zijde die met jam is ingesmeerd). Zorg dat de appelboogjes tot ong. 1 cm boven de rand uitkomen. Rol de deeg reepjes met appel losjes op.
  4. Beboter de porseleinen bakjes (Ø 6cm). Zet de roosjes met de appelblaadjes naar boven in vormpjes. Dek af met alu-folie om verbranding van de appel te voorkomen. Bak de taartjes in circa 45 min. gaar in een oven van 160°C. Haal het alu-folie eraf, zet de oven uit en laat nog 10 min. nagaren. Haal de vormpjes uit de oven en laat ze op de werkbank afkoelen tot lauwwarm.
  5. Haal de roosjes uit de vormpjes. Roer weer wat water door de abrikozenjam en giet een theelepel jam in het midden van de roosjes.
Crème
  1. Klop de slagroom met de suiker stijf, voeg daarna mascarpone en honing toe. Bewaar de massa koel in een spuitzak.
Notities

Indekken:
Dek in met een koud 6-hoekig bord met mes en vork.

Presentatie:
Spuit een cirkeltje crème op het bord en plaats het taartje in het rondje, zodanig dat je de crème nog ziet. Bestrooi het geheel met wat poedersuiker.