Aziatische soep

Aziatische soep
Stemmen: 5
Score: 1
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Aziatische soep
Stemmen: 5
Score: 1
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
bouillon
knoedels
Porties: personen
Instructies
  1. Leg de kippenvleugels op een dichte ovenplaat met wat olie en bak deze in een oven van 200°C graden aan tot ze bruin zijn (20 minuten). Keer ze af en toe, zodat ze rondom bruin worden.
  2. Bak in een grote pan de fijngesneden uien met de steranijs aan in wat olie. Voeg de sherry toe en laat inkoken tot de helft. Voeg vervolgens de fijn geraspte gember, geplette peperkorrels, kaneelstokjes, citroengras, de bruingebakken kippenvleugels en het water toe. Laat het geheel 1½ uur trekken met de deksel op de pan.
  3. Laat alles afkoelen en haal de kippenvleugels eruit. Haal het vlees van de vleugels en bewaar dit voor later gebruik.
  4. Giet de afgekoelde soep door een zeef en klaar de bouillon als volgt: Klop de eiwitten los en giet deze bij de afgekoelde soep. Verwarm de soep tot deze kookt en roer regelmatig over de bodem door de soep. Als de eiwitten gestold zijn schep je deze er met de schuimspaan af. Giet de soep door een neteldoek en kook nog iets in. Breng op smaak met peper en zout.
knoedels
  1. Snijd de cantharellen, de sjalotten en het vlees van de kippenvleugels zeer fijn en bak het geheel gaar in olie. Voeg de ketjap toe, laat al het vocht verdampen en breng verder op smaak met peper en zout. Laat afkoelen.
  2. Haal een paar lagen prei van de stengel en blancheer deze kort in heet water. Snijd dan zeer fijne slierten.
  3. Vul de vellen wonton met 1 el vulsel en vouw ze dicht, knijp alles goed bij elkaar en bind er een strikje van prei (groen) om. Bewaar tot afwerking en voor garnering.
  4. Schil de wortel en snijd in zeer fijne slierten. Blancheer kort in kokend water. Spoel koud af en bewaar voor garnering.
Notities

Afwerking:

Verwarm de bouillon en maak op smaak met wat  bouillonpoeder

Leg een paar knoedels op een schuimspaan en kook de knoedels in heet water met een beetje bouillon poeder in 1 minuut gaar.

Indekken:
Dek in met een warm wit soepbord met een lepel.

Presentatie:

Leg een knoedel in het midden van een bord en schenk de hete soep er omheen.

Garneer met wortelsliertjes en preilinten