BBQ lamscarré met lavendelmarinade en marmeladedressing

BBQ lamscarré met lavendelmarinade en marmeladedressing
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
BBQ lamscarré met lavendelmarinade en marmeladedressing
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
Lamskoteletjes
  1. Strooi fijngesneden sjalotjes en verkruimelde lavendel over het vlees. Meng de olie, azijn en citroen en giet over het vlees en laat enkele uren intrekken (bij gebrek aan lavendel is rozemarijn een alternatief).
  2. Sousvide: Indien mogelijk vacuüm verpakken en sousvide garen gedurende 1 tot max 1½ uur op 55ºC. Daarna op de BBQ een bruin korstje geven.
  3. Alternatief: Rooster uit de marinade op de BBQ in 15-20 minuten gaar en bestrijk met de resterende marinade.
Marmeladedressing
  1. Leng de marmelade aan met water, verwarm en bind met een papje van pijlwortelzetmeel tot een heldere dikvloeibare dressing.
Notities

Afwerking: Snijd de koteletjes tussen de ribjes los en serveer 2 per persoon met enkele losse lavendeltakjes en marmeladedressing