Bieten panna cotta met bosbessen en meringue

Bieten panna cotta met bosbessen en meringue
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Bieten panna cotta met bosbessen en meringue
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
Koekjesbodem
Panna cotta
Bosbessencoulis
Meringue
Afwerking
Porties: personen
Instructies
Koekjesbodem
  1. Smelt de boter. Maal de koekjes fijn en voeg de gesmolten boter toe.
  2. Gebruik een garneerring van Ø 5 cm en bekleed de binnenzijde met harde plastic folie (patisserie-rol).
  3. Vul de bodem van de garneerring met een laagje van 0,5 cm van het koekjesmengsel. Verwijder de ring niet!
Panna cotta
  1. Rasp de limoen. Pers de limoen en breng het sap met 65 gr suiker aan de kook. Klop het ei met 25 gr suiker luchtig.
  2. Verwarm de slagroom met 50 gr suiker tot deze is opgelost en laat 5 min doorkoken. Voeg rustig de limoenmassa en de rasp toe en vervolgens langzaam het geklopte ei met suiker. Voeg dan de geweekte gelatine toe. Meng het geheel goed met het bietenpoeder. Laat iets afkoelen.
  3. Doe ca 3 cm panna cotta op de koekjesbodem en zet weg in de koeling.
Bosbessencoulis
  1. Los de suiker op in het water en laat 8 min verwarmen. Doe de bessen erbij en laat 10 min pruttelen
  2. Laat afkoelen en pureer met de staafmixer. Passeer de saus door een zeef. Laat nog 8 min inkoken en afkoelen.
Meringue
  1. Klop het eiwit stijf en voeg halverwege het bietenpoeder toe. Voeg dan telkens een eetlepel suiker toe en klop 30 sec door. Voeg de azijn toe en klop nog even door.
  2. Vul de spuitzak met het mengsel en spuit 10 koekjes Ø 5cm. Bak de koekjes 25 min in een oven op 120°C (let op dat de koekjes niet gaan verkleuren). Laat afkoelen.
Notities

Afwerking:
Verwarm eventueel de coulis als deze te stijf is geworden.

Indekken:
Dek in met langwerpig wit dessertbord, dessertlepel en -vork.

Presentatie:
Zie foto: Plaats het panna cotta taartje op het bord. Garneer de saus eromheen en trek met een satéprikker een creatieve vorm. Plaats 2 frambozen erbij. Leg de meringue rechts ernaast.