Ingredients
Camember
- 200 g camembert
Cofiture
- 180 g rode paprika
- 100 g ui
- 140 g geleisuiker
- 0,5 dl witte wijnazijn
- 1 tl gele mosterd
- 1 tl kurkuma
Stokbrood
- 8 cm stokbrood
- 3 tenen knoflook
- 30 g olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Instructions
Camembert
- Snijd de camembert in 10 gelijke stukken. Zet koel weg tot gebruik.
Confiture
- Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd brunoise van 5 mm. Snipper de ui.
- Meng geleisuiker met de witte wijn azijn, mosterdzaadjes en kurkuma. Breng dit mengsel op een laag vuur aan de kook en blijf roeren tot de suiker opgelost is.
- Voeg dan de paprika- en uien brunoise toe. Laat alles zachtjes pruttelen tot de paprika en de ui voldoen-de gegaard zijn en de confiture voldoende ingekookt is. Laat op de werkbank verder afkoelen.
Stokbrood
- Vries het stokbrood goed aan en snijd daarna met de hand 10 plakjes van 4 mm dik. Knijp de knoflook door de pers en maak in de vijzel er een papje van. Roer daarna de olijfolie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
- Besmeer elk plakje met deze knoflookolie. Laat de broodjes 15 min op een bakmatje in een oven van 60°C drogen.
Recipe Notes
Afwerking:
Klop het eiwit los. Steek de kaas aan een stokje en wentel het door het eiwit en daarna door de panko. Frituur de ca-membert 2 min op 170°C lichtbruin en laat uitlekken op keu-kenpapier.
Indekken:
Dek in met een klein wit bordje met een amuse bestek (zie amuse).
Presentatie:
Zie foto: Schep wat confiture op het bord en leg daar de kaas tegenaan. Garneer met 1 gedroogd sneetje knoflookbrood.