Ingredients
Groentemengsel
- 2 st vleestomaten
- 1/2 st rode paprika
- 2 tenen knoflook
- 10 st zwarte olijven
- zonnebloemolie
Scholfilet
- 20 plakken gerookte ham zeer dun
- 500 g scholfilet
Tagliatelle
- 150 g tagliatelle
- zout
- olijfolie
Afwerking
- room
- zonnebloemolie
- 10 st scampi 16/20 gepeld
- peper en zout
- bieslook
Servings: personen
Instructions
Groentemengsel
- Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees brunoise van 5 mm. Laat deze in zeef uitlekken. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in kleine stukjes. Snipper de knoflook en olijven.
- Bak de paprika, olijven en knoflook in de olie aan. Laat uitlekken en afkoelen in een zeef. Voeg uiteindelijk de tomaten brunoise aan het afgekoelde mengsel toe.
Scholfilet
- Leg 1 plak ham op een snijplank. Leg daar in de breedte een (drooggedept) scholfiletje op. Sla dicht met de ham en zorg dat de naden onder liggen en leg op een bakplaat met bakmatje.
- Maak 20 rolletjes.
Paddenstoelen room
- Borstel de champignons schoon. Hak deze zeer fijn. Snipper de sjalot en knoflook. Gaar de champignons, sjalot en knoflook op een laag vuur in de boter en room. Voeg limoensap toe en laat verder garen.
- Pureer de massa met een staafmixer. Bewaar deze in de warmkast.
Tagliatelle
- Kook de tagliatelle 8 min (check op verpakking bij voorkoken) in gezouten water gaar. Laat uitlekken in een zeef en doe terug in een pan. Meng een scheut olijfolie door de tagliatel-le
Recipe Notes
Afwerking:
. Zet de vis 10 min in een oven van 150°C.
. Doe paddenstoelen room bij de tagliatelle en verwarm dit.
. Verwarm het groentemengsel in wat olie.
. Bak de scampi in wat olie. Kruid met wat peper en zout.
Indekken:
Dek in met een warm groen designbord met een visbestek.
Presentatie:
Zie foto: Leg een hoopje tagliatelle midden op het bord. Leg daartegen twee visrolletjes. Leg daarnaast het groentemeng-sel. Garneer af met een scampi boven op het gerecht en wat gesneden bieslook.