- 1 dl water
- 60 g suiker
- 1,5 dl witte wijn
- 2 el honing
- 2 el citroensap
- 1 el glucosesiroop
- 4 dl volle yoghurt
- 20 st aardbeien klein
- 1 st sinaasappel
- 1 st citroen
- 140 g eigeel
- 2,5 dl moscato d'asti
- 3 el suiker
- Breng voor het ijs het water, de suiker, de wijn, de honing, het citroensap en de glucosesiroop aan de kook. Blijf tijdens dit proces goed roeren. Haal dan de pan van het vuur en laat helemaal afkoelen. Meng dan pas de yoghurt erdoor en laat het 60 min rusten in de koeling.
- Draai het ijs in de sorbetière.
- Haal de kroontjes van de aardbeien.
Afwerking:
Pers de sinaasappel en de citroen uit. Klop het eigeel los.
Zet een grote pan water op het vuur en breng het water tegen de kook aan. Zet daar een grotere schaal met een ronde bo-dem op (au bain-marie).
Doe de moscato d’Asti, de beide sappen en de suiker in de pan. Klop daarna de eierdooiers erbij.
Blijf continu kloppen en zorg dat de temperatuur max 80°C wordt want anders krijg je roerei.
Wanneer je een soort ‘blub’ ziet, is de sabayon klaar.
Haal dan de schaal direct van de waterpan en klop nog even door.
Indekken:
Dek in met een koud Jockey glas en een dessertlepel.
Presentatie:
Zie foto: Doe een bolletje yoghurtijs in het glas. Schenk daar de sabayon over. Versier met twee aardbeien.